My Instagram

Un produs Blogger.

recent posts

Press

Flickr Images

Pagini

Excursie în Sibiu






Dacă ești în apropierea Sibiului și crezi că ai prea puțin timp la dispoziție pentru a-l vizita, află că defapt se poate. Tot ce ai de făcut este să te urci în mașină sau tren, în cazul nostru, și să pornești la drum.



Noi am hotărât să plecăm spre Sibiu din Sighișoara, cu un tren la o oră destul de matinală. 6:30 mai exact. Am ajuns în gara din Sibiu la ora 10:30.
Ştiam că în Sibiu sunt mult mai multe locuri de vizitat fața de Sighișoara, dar nu toate muzeele ne încântau și nu toate obiectivele ni se păreau interesante, așa că am ales două muzee, un obiectiv din care să vedem panorama orașului, un loc în care să mancăm și un loc pentru relaxare. Restul obiectivelor și arhitectura, le-am admirat în pașii nostri grăbiți.



Primul obiectiv, Muzeul de Istorie a Farmaciei.

Muzeul de Istorie a Farmaciei se află pe Strada Piața Mică la nr. 26. Noi l-am găsit destul de greu, fiind camuflat de arcadele de la intrare iar faptul ca scria mare ''Hostel'', nu ne făcea să credem că acolo se află un muzeu.
Prețul unui bilet pentru adulți este de 10 lei.
Interiorul muzeului ne-a uimit cu oficina de epocă si cu o încăpere plină cu vase de laborator de diferite mărimi şi forme, alături de câteva instrumente pentru producerea medicamentelor. Într-o altă încăpere, am admirat rafturi pline cu flacoane vechi de medicamente.


Umătorul nostru obiectiv a fost Muzeul de Istorie, (Strada Mitropoliei nr. 2) unde am ales să vizităm doar Sectorul Tezaur şi Sectorul Monede şi Medalii. În primul sector am putut vedea foarte multe piese provenite de la bisericile evanghelice, ghilde, bijutieri, etc. Multe piese din colecţia monedelor şi a medaliilor, au ramas moştenire de la Baronul Samuel von Brukenthal, întemeietorul muzeului. Sectorul din urmă ne-a plăcut cel mai mult! Din păcate, în incinta acestui muzeu, ne-a fost interzis să facem fotografii.

Ne-am îndreptat paşii spre unul dintre cele mai cunoscute obiective din oraşul Sibiu, Catedrala Evanghelică, unde am avut parte de o experienţă puţin înspăimântătoare dar în acelaş timp memorabilă. Aventura noastră a început după ce am urcat primul etaj, unde am găsit scările din metal, aproape suspendate în aer. Cu greu, ne-am convins din priviri unul pe altul să începem urcarea. Cel mai amuzant lucru au fost foile puse la fiecare început de scară, pe care scria câte trepte mai ai de urcat. Desigur că numărul lor, format din trei cifre, nu ne-a încurajat deloc, iar scărţăitul scării ne făcea pielea de găină şi ne gândeam serios la a renunţa. Momentul în care frica a atins cote maxime a fost când clopotul imens, a ales să bată, anunţând ora fixă, chiar sub ochii noştri înspăimântaţi. Totuşi, am continuat şi bine am făcut, căci priveliştea a fost uimitoare de acolo, de sus, din micile turnuleţe. Încăperea arata ca podul unei case...stăpânită de porumbei. Aceştia erau în toate părţile şi zburau de colo-colo, încercând să ne evite capetele şi să aterizeze în siguranţă pe bârnele din lemn.



Ajunşi la Mc Donald's, căci nu ştiam unde putem mânca bine şi neavând la dispoziţie mult timp pentru a explora restaurantele, am ales celebrul fast-food, unde am pus ţara la cale. Mai exact, ne-am hotărât unde va fi ultima noastră oprire.

Am ales să vizităm Grădina Zoologică.

Aceasta a fost deschisă în anul 1929, fiind prima Grădină Zoologică din România. 
Citind comentariile de pe internet, Grădina Zoologică nu promitea prea multe dar imediat cum am intrat pe poartă, parerea noastra s-a schimbat radical. Deşi preţul este unul foarte mic (3 lei) şi te aştepţi să nu fie mare lucru de văzut, îţi înseală aşteptările. Sunt destul de multe specii de animale, ţarcurile lor sunt curate, la fel si aleile şi toaletele din incinta grădinii.



Cel mai frumos ni s-a părut pe o alee care ne-a dat impresia ca suntem în pădure, în sălbăticie.
Am avut parte de un moment foarte haios când unul dintre lemuri ieşise din ţarcul acestora şi a plecat în viziţă în cel al iepuraşilor. Crezând că acolo îi este locul, m-am apropiat rapid să îl pozez, numai că am avut surpriza să sară până pe alee, moment în care am înţepenit şi mă uitam uimită spre acesta.
Grădina Zoologică ne-a lăsat cu o impresie plăcută. Am făcut comparaţie cu Zoo Băneasa din Bucureşti, unde animale care nu prezintă niciun pericol sunt îngrădite ca unele sălbatice. Aici, în Sibiu lucrurile stau altfel şi vă puteţi convinge vizitând Grădina Zoologică.



Fiind ultimul obiectiv, am lasat în urmă oraşul Sibiu şi ne-am întors cu trenul spre Sighişoara.


Voi aţi fost în Sibiu ? Ce va plăcut cel mai mult ?


Linkuri şi informaţii utile

Moovit (Android sau iOS )- aplicaţie pentru transportul în comun pentru majoritatea oraşelor din România

Muzeul de Istorie a Farmaciei - Strada Piaţa Mică nr. 26
Program: Miercuri-Duminică 9:00-17:00
Preţ bilet - Adulţi: 10 lei


Muzeul de Istorie - Strada Mitropoliei nr. 2
ProgramMiercuri-Duminică 9:00-17:00
Preţ bilet - Adulţi 20 lei

Grădina Zoologică Sibiu - Calea Dumbrăvii nr. 142
Program- 
LUNAPOARTA 1POARTA 2BĂRCI
IANUARIE10:00-16:00, L-D
FEBRUARIE09:30-17:00, L-D
MARTIE09:30-17:30, L-D10:00-16:00, S-D
APRILIE09:30-18:30, L-D10:00-18:00, L-D10:30 – 18:30, L-D
MAI09:30-19:30, L-D10:00-19:30, L-D10:30 - 19:30, L-D
IUNIE09:30-20:00, L-D10:00-19:30, L-D10:30 – 20:00, L-D
IULIE09:30-20:00, L-D10:00-19:30, L-D10:30 – 20:00, L-D
AUGUST09:30-19:30, L-D10:00-19:00, L-D10:30 – 19:30, L-D
SEPTEMBRIE09:30-18:30, L-D10:00-18:00, L-D11:00 – 18:30, L-D
OCTOMBRIE09:30-17:30, L-D10:00-16:00, S-D11:00 – 17:30, L-D
NOIEMBRIE09:30-16:00, L-D
DECEMBRIE09:30-16:00, L-D

Preţ bilet 
Adulţi - 3 lei
Copii între 0 şi 3 ani - GRATUIT
Copii peste 3 ani, elevi, studenti, pensionari - 2 lei
Închiriere bărci
20 lei / 30 min



11 comentarii:

  1. Tare folositor articolul tau, mai ales ca peste doua saptamani mergem la Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost de cateva ori in Sibiu, imi place orasul, in general, zona palatului Brukenthal, aerul lui nemtesc. Sighisoara este absolut superba si in general, prefer orasele din vestul tarii, care au alta atmosfera decat cele din est sau din sud.

    RăspundețiȘtergere
  3. prin sibiu am trecut o singura data, stiu e foarte frumos, romania ascunde niste zone faine de care multi nu stim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sibiu este unul dintre orasele mele preferate, mai ales datorita strazilor foarte "pozabile".

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumoase sunt locatiile vizitate!! Trebuie sa ajung si eu la Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sibiu se afla de mulți ani pe lista mea de destinații de vacanță, însă nu am avut ocazia sa ajung.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am fost si eu acolo cu sotul, mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte faine toate locatiile vizitate. Sibiul are un loc special in inima mea ^_^

    RăspundețiȘtergere
  9. Trebuie s aimi fac timp sa vizitez odata si Sibiul, cred ca pierd multe locuri frumoase daca nu o fac ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-a plăcut mult articolul tau, parcă eram eu cea care a vizitat! Frumos ai descris!

    RăspundețiȘtergere