My Instagram

Un produs Blogger.

recent posts

Press

Flickr Images

Pagini

10 sfaturi pentru o vacanţă reuşită




 După ce am stabilit locaţia vacanţei, am găsit cazare şi am rezolvat şi cu transportul, în ziua în care ne pregătim să plecăm, toţi (sau aproape toţi) avem un stres important. Nimic nu e mai neplacut decât să ai probleme cu stomacul fix când pleci în vacanţă sau în timp ce eşti în vacanţă! Aşadar, ce putem să mâncăm ca să fie totul în regula şi ce putem face sa ne asigurăm că totul o să fie în regulă pe durata sejurului:

1. Foarte mare grijă la sursele de apă. Beţi doar apă îmbuteliată ! Mici schimbări ale calităţii apei potabile pot să vă provoace mutle neplăceri.

2. Pregatiţi totul din timp şi odihniţi-vă corespunzător. Stresul şi oboseala pot aduce cu sine aşa numita diaree a călătorului.

3. Foarte importantă igiena! Fiind pe drum, e foarte uşor să mâncăm un sandvish sau chipsuri fără să ne spălăm pe maini corespunzator. Pentru acest lucru, recomand un gel dezinfectant pentru mâini. E mic şi poate fi ţinut şi în buzunar.

4. Sandvish-uri pentru drum – neapărat evitaţi mezelurile care se strică rapid. Salamul uscat, cascavalul şi chiar ouăle fierte pot fi foarte bune pentru drum.

5. Medicamente – foarte important sa iţi iei medicamente la tine. Nu lua medicamentele pe care le ai deja în casă, cumpără unele special pentru călătorie şi asigură-te că le ţi într-un loc în care poţi ajunge rapid la ele.

6. Caută pe internet unde poţi să mănânci bine! Vezi ce spun şi alti oameni ! Nu mânca oriunde şi asigură-te că totul este preparat proaspăt! Dacă nu ai încredere în local dar totuşi trebuie să mănânci ceva acolo, alege ceva vegetarian, legumele nu se strică foarte rapid.

7. Hidratarea este foarte importantă! De cele mai multe ori, fiind în vacanţă şi dornici să vizităm cât mai multe obiective putem să neglijăm acest aspect şi să ne deshidratăm! Nimic nu este mai rău decât deshidratarea, aşa că asigură-te că ai disponibilă o sursă sigură de apă potabilă pe tot timpul călătoriei!

8. Ai nevoie de o alimentaţie variată! Nu neglija fructele şi legumele, deşi probabil vei fi tentat de un meniu pe bază de carne.

9. Ţânţarii sau alte insecte pot transmite diferite boli care iţi pot ruina vacanţa! Asigură-te că ai la dispoziţie un spray anti-ţânţari şi că mâncarea  este depozitată în condiţii sigure, departe de muşte sau alte insecte dăunătoare.

10. Asigură-te că ai 3 mese pe zi. O gogoasă sau un covrig nu ţine loc de mâncare!



Niciun comentariu