My Instagram

Un produs Blogger.

recent posts

Press

Flickr Images

Pagini

Locuri și atracții din Brașov


Brașovul este locul pe care l-am vizitat de cele mai multe ori în vacanțele noastre, așa că, vă prezentăm câteva dintre locurile în care am mers, ca inspirație pentru călătoriile voastre.


DRUMEȚIE PE MUNTELE TÂMPA

Pentru iubitorii de drumeții, Muntele Tâmpa oferă câteva variante de trasee pentru cucerirea lui.


Drumul serpentinelor (triunghi roșu, durată 1-1 1/2 ore) - începe din Aleea Tiberiu Brediceanu, din apropierea Bastionului Tăbăcarilor și din zona telecabinei. Traseul ajunge la o răscruce iar de acolo se poate continua spre Belvedere, de unde se poate admira orașul și vedea fosta cabană Bethlen, pe drum nemarcat dar există indicator. Se mai poate continua pe triunghi roșu până la Vârful Tâmpa.

Drumul Cavalerilor (bandă albastră, durată 40-45 min) - începe din zona Bastionului Țesătorilor dar se poate intra pe acest traseu și de pe Drumul serpentinelor. Traseul ajunge în Șaua Tâmpei iar de acolo se poate urca spre Vârful Tâmpa pe triunghi galben.

Drumul treptele lui Gabony (triunghi galben, durată 1 3/4 ore) - începe ca și Drumul serpentinelor, din Aleea Tiberiu Brediceanu și din Strada Constantin Dobrogeanu Gherea. O parte din traseu este compusă din trepte din piatră iar în locurile mai dificile există balustradă. Traseul îl întâlnește pe cel triunghi roșu și continuă până în Șaua Tâmpei.


RUINELE CETĂȚII BRASSOVIA    

Construită în sec. al XIII-lea pe platoul de pe Muntele Tâmpa, cetatea a fost compusă din zidul de apărare, o cisternă și o capelă. Cetatea ce nu a fost niciodată cucerită, s-a năruit din ordinul lui Iancu de Hunedoara, la mijlocul sec. al XV-lea. 

Vă puteți aventura în căutarea rămășițelor cetății, mai jos de Vârful Tâmpa, pe drumul ce duce spre Șaua Tâmpei. 



Drumul spre cetate





TURUL ULTIMELOR EDIFICII ALE BRAȘOVULUI

Până în anul 1857, Brașovul a fost apărat de fortificațiile care au fost ridicate pentru împiedicarea invaziilor. În prezent, mărturie a acestor fortificații mai stau doar laturile de nord-vest și cea sudică a vechilor ziduri, doar câteva bastioane, turnuri și o poartă de acces. Puteți începe turul din zona Aleea Tiberiu Brediceanu, unde puteți vedea Bastionul Tăbăcarilor, Bastionul Postăvarilor, Turnul Lemnarului, Turnul Vânătorilor, Bastionul Funarilor, Turnul Artelor și Bastionul Țesătorilor, singurul pe care noi am putut să îl vizităm.
Se continuă traseul pe Aleea Tiberiu Brediceanu, până la intersecția cu Strada Poarta Șchei, unde se poate vedea Poarta Șchei și Poarta Ecaterinei. De la intersecție de continuă pe Strada Șirul Ludwing van Beethoven până la intersecția cu Strada George Barițiu, de unde se intră pe Strada După Ziduri. Traseul se poate continua spre Turnul Negru, închis, ca toate celelalte edificii, dar se poate urca și admira orașul și Biserica Neagră de la înălțime. Drumul spre Turnul Alb se poate continua prin mica pădure sau pe Strada După Ziduri, dar noi recomandăm prima variantă. Ca și la turnul anterior, se poate urca pentru a avea o altă perspectivă a orașului, de data aceasta spre Casa Sfatului. După coborârea de la Turnul Alb, puteți vedea Bastionul Graft.





CETĂȚUIA DE PE STRAJĂ

Fortăreața de pe dealul cetății a fost ridicată între anii 1553-1554 de către austrieci. Începând cu sec. al XVI-lea capătă un rol tot mai important în cadrul sistemului defensiv al orașului, ulterior, în sec. al XVIII-lea se adăugă șanțuri și valuri de pământ în vederea apărării sale. După 1851, acesteia i se atribuie rolul de cazarmă militară pe lângă cel de închisoare. Din anul 1981 devine complex turistic în urma restaurării iar din anul 2015 este închisă pentru public dar curtea se poate vizita și chiar merită o plimbare până la aceasta. Se poate ajunge la Cetățuie de pe Strada Mihai Eminescu, urmărind poteca ce șerpuiește printre copaci sau pe una dintre variantele prezentate pe harta de mai jos.










Distribuie pe PINTEREST ⤵️





Niciun comentariu