My Instagram

Un produs Blogger.

recent posts

Press

Flickr Images

Pagini

Organizarea vacanțelor




Organizarea vacanțelor noastre începe de cele mai multe ori cu destul de multe luni înainte, când ne hotărâm asupra locației dar și ne apucăm de căutat obiective turistice și o cazare pe placul nostru. 


Cum alegem locația

De-a lungul timpului discutăm despre pozele din diferite zone pe care le găsim pe grupurile de Facebook, în articole pe bloguri, ori cautăm pe Google Maps locuri interesante. De ultimul instrument ne și ajutăm să ”colecționăm” toate locațiile explorabile, pe placul nostru. Cea mai simplă modalitate pe care o recomandăm este găsirea obiectivului și adăugarea acestuia la favorite. A doua modalitate, ceva mai complexă, constă în crearea unei hărți, unde se pot adăuga și locațiile care nu apar pe google maps. În funcție de dorința noastră, de vreme, de timpul pe care îl putem aloca, alegem locația vacanței. 




Cum alegem obiectivele

În general preferăm zonele naturale și căutam astfel de obiective turistice iar pe locul doi sunt muzeele, siturile arheologice, cetăți și alte monumente care ni se par interesante. Întotdeauna căutăm informații despre tot ce am găsit și am vrea să vedem. Ne uităm nu doar la poze ci încercăm să vedem pe Google Street View și cum este zona și mai ales dacă se poate ajunge ușor la aceasta, în special dacă este vorba de formațiuni naturale ori de zone de pe munte (pentru acest lucru folosim Google Earth și Mapy.cz pentru vizualizarea altitudinală a traseului). Un alt lucru util, este folosirea Youtube-ului pentru a vizualiza filmulețe, în cazul traseelor montane, astfel ne facem o idee mai clară asupra traseului pe care vrem să îl urmăm. 


Cum alegem cazarea

Cazările ni le alegem după anumite criterii, ca exemplu să fie amplasate în oraș, să aibă baie privată, bucătărie (în cazul apartamentelor) și anulare gratuită. Pentru alegerea unei cazări folosim site-ul Booking.com, care ni se pare de încredere. Putem vedea comentariile celor care au fost cazați la unitățile care ne interesează, putem de asemenea să vedem și fotografii. După găsirea unităților de cazare care se potrivesc dorințelor noastre, citim comentariile pe Booking.com dar căutăm aceeași cazare și pe Google Maps, Airbnb dar și pe Google, în cazul în care mai este listată sau amintită pe vreun blog, astfel căutăm informații despre această în mai multe surse și minimizăm șansele să alegem o cazare proastă. Un alt lucru important, este căutarea acelei cazări, pe Google Maps și deplasarea cu Street View în zona acesteia pentru a vedea cum arată locul, dacă ni se pare o zonă ok sau pare periculoasă. 



Planul pe zile

În funcție de zilele disponibile pentru vacanță și obiectivele turistice pe care vrem să le vedem, întocmim un plan încât să putem vedea ce ne interesează cel mai mult. Nu putem ajunge la toate obiectivele care ne interesează dar încercăm să le filtrăm în funcție de cât de interesante sunt, distanța de la locul cazării până la obiective și programul de funcționare. Ce nu putem vedea, lăsăm pe data viitoare.


Tips & tricks

-cumpărăm bilete de tren în avans

-împachetăm lucruri în funcție de zona în care mergem

-facem întotdeauna listă cu tot ce trebuie pus în bagaj

-face bagajul din timp

-căutăm magazinele alimentare din apropiere de cazare, înainte de a ajunge la destinație

-dacă ne cazăm într-un apartament ne gândim la ce am putea să gătim, înainte de a ajunge acolo, astfel scurtăm timpul de plimbat prin magazin

-facem cumpărături imediat ce ajungem în oraș, astfel, după plimbările ce urmează, avem deja mâncare la cazare

-ne uităm din timp de ce autobuze avem nevoie pentru a ajunge la cazare și cumpărăm bilete pentru toate zilele în care avem nevoie să ne deplasăm cu transportul în comun



Tu ce tips & tricks folosești când îți organizezi vacanța ?





Niciun comentariu