My Instagram

Un produs Blogger.

recent posts

Press

Flickr Images

Pagini

Castelul Julia Hasdeu



Castelul Julie Hasdeu, misteriosul monument din oraşul Câmpina, este unul dintre locurile din România unde circulă poveşti despre spirite. După moartea  fiicei sale, la numai 18 ani, Bogdan Petriceicu Hasdeu construieşte acest castel în memoria fiicei sale, Julia, urmând întocmai planurile trasmise de aceasta în timpul ședințelor de spiritism.



Castelul Juliei Hasdeu se află pe Bulevardul Carol I nr. 199. Se poate ajunge şi cu trenul până în Gara Câmpina, apoi pe jos.  


În drum spre castel, există mici porțiuni în care atenția trebuie să fie sporită datorită faptului că până la intrerea propriu-zisă în oraș nu există treceri pentru pietoni. Aproape de intrarea în oraș am găsit Parcul Curiacul. Un parc micuț cu vedere la lac, cu câteva bănci și câteva aparate pentru fitness. În perioada în care am mers noi, lacul era foarte murdar iar apa aproape că inunda poteca de lângă el.






Drumul până la castel l-am parcurs în aproximativ 30-35 de minute. Ajunși la castel, am plătit biletul, iar în prețul acestuia am primit și două audioghiduri, foarte simplu de folosit. Fiecare obiect are în dreptul acesteia un număr care trebuie format pe aparat pentru a auzi povestea lui. 



Castelul este compus din 6 camere şi anume: salonul, sufrageria, templul, biroul, camera cu cale şi  
camera obscură.







Dintre camerele mai sus amintite, cele mai misterioase şi interesante sunt templul şi camera obscură.
Camera Templului este construită în formă de cerc iar la etaj se află o statuie ce îl înfăţişează pe Iisus.
Camera obscură este locul în care aveau loc şedinţele de spiritism în care Bogdan Petriceicu Hasdeu  o contacta pe Julia. Într-un colţ al camerei este prezentată hârtia pe care Bogdan a notat cuvintele spuse de fiica sa într-o şedintă de spiritism.








Curtea din spatele castelului este locul potrivit pentru a te relaxa puțin timp sau pentru a lua rapid o gustare pe iarba.





PROGRAM:
Perioada - 1 Martie-31 Octombrie
Marți-Duminică: 9:00-17:00
Perioada – 1 Noiembrie-28/29 Februarie
Marți-Duminică: 8:00-16:00
În fiecare zi de JOI, intrarea este GRATUITĂ.

PREȚ BILET:
Adulți: 10 lei
Elevi, studenți, pensionari: 6 lei
Taxă fotografii/filmat: 10 lei





Niciun comentariu